Cabinet Individual de Psihologie - Radulescu Adina Nicoleta

Cabinet de psihologie RUP 10B4654

Bd. Camil Ressu, nr. 34 Bucuresti Repere: Metrou Dristor 1, Piata Râmnicu Sărat Cartier: Dristor Sector: 3 Zona Geografica: Est
Luni - Vineri 09:00 - 19:00 Pret per sedinta in lei: None

Psiholog Adina Radulescu RUP 14740 0722230322 adina.radulescu@yahoo.com

Vizualizari: 247 incepand cu 1 August 2018

Prezentare

» PSIHOTERAPIE INDIVIDUALA
Prin specificul lor, psihoterapiile scurte au avantajul de a obtine rezultate masurabile, mai degraba mai devreme decat mai tarziu in terapie, venind cu interventii pe cat de eficiente, pe atat de paradoxale, cu incidenta crescuta pe situatii de criza, stimuland reconectarea clientului cu propriile resurse interne, pentru ca ulterior, tot el sa fie cel care sa-si gaseasca calea de rezolvare a problemelor personale. Este o terapie care nu presupune ca obtine rezultate, ci masoara rezultatele obtinute, cerand feed-back clientului la fiecare sedinta, pentru ca psihologul sa se asigure ca vine in intampinarea nevoilor sale, nu dupa cum presupune ca i-ar fi acestuia potrivit, ci respectand faptul ca expertul in viata proprie este tot clientul. Este o terapie care reda oamenilor increderea in forta proprie si-i sustine, prin tehnicile si metodele de lucru folosite, pentru a-si gasi centrul si a-si dezvolta propriul terapeut intern. Prin atitudinea de acceptare si iubire neconditionata manifestata de psiholog, oamenii invata un mod nou de relationare pe care-l pot manifesta apoi in toate relatiile cu cei din jur, pentru a-si mentine starea de bine, echilibrul sufletesc, buna dispozitie si siguranta de sine.
Latura profund umana a terapiei este aceea ca este o intalnire semnificativa, prin faptul ca in spatele unui client care vine cu o problema, se afla poate un om care simte ca nu mai poate si ca nu mai vrea sa treaca prin toate dificultatile de unul singur. Terapia ofera acest impreuna, un spatiu relational in care oamenii sa fie acceptati si sprijiniti si sa se simta emotional in siguranta, pentru a-si putea deschide sufletul.
Impactul de succes al terapiilor scurte se bazeaza pe faptul ca au extras din diferite scoli de psihoterapie (psihanaliza, terapie scurta strategica, terapie narativa, terapie centrata pe client, terapie axata pe solutii, terapie contextual-modulara) aspectele functionale si le-au reunit intr-o maniera proprie, avand astfel posibilitati variate de a se adapta la individualitatea fiecarei persoane.
Si pentru ca o solutie gasita rapid in terapie nu este neaparat si o rezolvare, dificultatile traite de clienti pot avea drept cauza diferite traume, cand viata le-a fost pusa in pericol, sau au pierdut persoane semnificative prin separare, abandon, divort sau deces, sau relatiile de atasament cu persoanele apropiate au suferit afectari majore. Demersul psihoterapeutic de identificare a simptomelor specifice traumei sau socului posttraumatic si ghidarea spre resursele vindecatoare completeaza profilul terapiilor scurte, care nu exclud si un demers analitic de profunzime, in functie de solicitarile fiecarei persoane.

» PSIHOTERAPIE DE CUPLU SI FAMILIE
Eficienta terapiilor scurte combinata cu beneficiile terapiei sistemice de familie si cuplu ajuta la reconectarea sufleteasca si emotionala a membrilor unei familii si respectiv a partenerilor de cuplu, pentru a-si gasi astfel impreuna forta necesara de a-si rezolva dificultatile aparute, prin asumarea individuala a responsabilitatii pentru starea de fapt a lucrurilor si prin efortul depus pentru a face ceva diferit, spre beneficiul tuturor.

» CONSILIERE SI ORIENTARE IN CARIERA
Prin testarea profilului de personalitate si a tipului de interese manifestate in prezent, precum si prin sedinte de consiliere psihologica, persoanele aflate intr-o etapa de schimbari profesionale, de tranzitie intre doua locuri de munca, de (re)lansare in cariera sau dornice de a-si reevalua optiunile de cariera pot beneficia de asistenta necesara pentru a se asigura ca noua alegere este in acord nu doar cu calitatile si motivatia personala, ci si cu tipul de statut profesional (bugetar, angajat in firme multinationale, liber intreprinzator, etc.) compatibil cu individualitatea fiecaruia.

» TERAPIE DE SUPORT PENTRU PERSOANELE INDOLIATE SAU CARE ASISTA O PERSOANA MURIBUNDA
Absolvirea unui doctorat pe antropologia mortii si a riturilor romanesti de inmormantare (cu teza de doctorat intitulata Rituri de protectie in obiceiurile populare romanesti), mi-a completat formarea de psiholog cu o intelegere profunda a fenomenului mortii si a trairilor abisale prin care trec cei care-si pierd o persoana draga, precum si a dificultatilor emotionale experimentate la vegherea unei persoane muribunde. Nimeni nu ne invata la nici o scoala cum sa traim un doliu sanatos, cum sa depasim trauma de pierdere a celor dragi si sa invatam acceptarea fireasca si senina a „marii calatorii”. Participand in 2013 la conferintele si initierile oferite anual de Sfintia Sa Dalai Lama, in Dharamshala, centrul spiritualitatii tibetane din India de Nord, am inteles ca acceptarea senina si impacata a mortii proprii dar si a mortii celor dragi devine mai usoara prin practica budista numita Bodhicitta (inima plina de iubire dedicata starii de bine a celorlati). In Crestinism, gasim acelasi mesaj pretios sub denumirea de iubire plina de compasiune fata de aproapele nostru, prin practica rugaciunii inimii si a devotiunii fata de Sfanta Treime.

» Competenta specifica – PSIHOTERAPIE IN LIMBA ENGLEZA
Datorita faptului ca profesez si ca lector universitar, in cadrul catedrei de limba engleza, pot oferi servicii de psihoterapie in limba engleza persoanelor de alte nationalitati care sunt vorbitoare de limba engleza.

CV

Psiholog Adina Radulescu figureaza in Registrul Unic al Psihologilor – partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 14740, cu drept de libera practica in:
- Psihoterapii scurte colaborative, orientate pe resurse si solutii, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie.

Cabinet Individual de Psihologie Radulescu Adina Nicoleta este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si este inscris in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 10B4654.
 
Profilul profesional
Absolventa a Facultatii de Litere, specializarea Romana-Engleza
Masterat in Antropologie si Folclor Romanesc
Doctorat in Antropologie si Folclor Romanesc
Absolventa a Facultatii de Psihologie, specializarea Psihologie
Masterat in Psihodiagnoza Cognitiva si Consiliere Psihologica
 
Formari profesionale:
•           Psihoterapii scurte colaborative, orientate pe resurse si solutii (formatori Bogdan Ion, Diana Vasile, Andreea Ion)
•           Terapie sistemica: cuplu, copil, familie (psihoterapeut formator Cristian Petrescu)
•           Cursuri de psihodiagnoza si psihologie clinica (2 ani, pe durata masteratului), cu psihiatrul Aurel Romila.
 
Workshop-uri:
•           Traumele psihice – recunoastere si vindecare (psihoterapeut formator Diana Vasile)
•           Traumele de relatie (psihoterapeut formator Diana Vasile)
•           Atacurile de panica, prieteni sau dusmani (psihoterapeut formator Steliana Rizeanu)
 
Participari recente la conferinte:
•           Conferinta Nationala de Psihotraumatologie, editia a II-a, 2013, Bucuresti, conferinta creditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania.
•           Prelegerea lui Franz Ruppert intitulata Agresori si victime. Psihodinamica relatiilor traumatizante, 11 aprilie, 2014, Bucuresti.
•           Conferinta organizata la Bucuresti, pe 3-5 iunie 2014, cu urmatoarele prelegeri: The Secret of Brief Therapy (Richard Kamins, Ph.D.); Acceptance and Commitment Therapy – A Brief Introduction (Stephen M. Saunders, Ph.D.); Cognitive-Behavioral Approaches to Treating Survivors of Trauma (Patricia A. Rippetoe, Ph.D.), conferinta creditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania.
•           Conferinta anuala de psihologie transpersonala, cu tema Pledoarie pentru marea alianta dintre stiinta si spiritualitate, Iasi, 13-14 Septembrie 2014, participare cu lucrarea Cultivarea starii de Bodhicitta. Disciplina spirituala a psihoterapeutului modern.

Poze

Acest cabinet nu are nicio poza adaugata.

Harta

Specialitati psihologice atestate

 • Psihoterapii scurte colaborative orientate pe resurse si solutii

Servicii psihologice oferite

 • Consiliere psihologica
 • Consiliere psihologica pentru persoanele care sufera de stres post-traumatic
 • Consiliere psihologica privind orientarea in cariera si dezvoltarea profesionala
 • Consiliere psihologica vocationala
 • Interventie psihoterapeutica in probleme de cuplu
 • Interventie psihoterapeutica in teama de spatii publice, atac de panica,
 • Logoterapie in tulburarile de comunicare
 • Psihosexologie
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in anxietate
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in anxietatea de separare
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in dependente
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburari de atasament
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile afective: depresie, tulburarea bipolara
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile de anxietate
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile de personalitate
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile de somn: insomnie, hipersomnie, cosmar, teroare de somn, somnambulism
 • Psihoterapie suportiva
 • Psihoterapie/ consiliere online (via skype)

Limba in care sunt oferite serviciile

 • Engleza
 • Romana

Public tinta

 • Adolescenti
 • Adulti

Tip terapie

 • Cuplu
 • Familie
 • Grup
 • Individual
Feedback