Cabinet Individual de Psihologie - Cosma Diana

Motto: Fiecare om are potentialul de a se echilibra si a creste. Relatia terapeutica trebuie sa ofere cadrul sigur in care clientul isi dezvolta acest potential.

Cabinet de psihologie RUP 1PH4491

Str. Dr. Clunet nr. 4 Bucuresti Repere: Eroilor Sector: 5 Zona Geografica: Central
Luni - Vineri 08:00 - 21:00 Pret per sedinta in lei: 100

Psiholog Diana Cosma RUP 14944 0722820731 diana25c@gmail.com

Vizualizari: 401 incepand cu 1 August 2018

Prezentare

Bine ati venit pe pagina cabinetului de psihologie! In urmatoarele paragrafe, voi oferi cateva detalii despre serviciile oferite. Aici veti gasi informatii despre ceea ce inseamna psihoterapia, cine poate beneficia in urma unui astfel de demers si la ce va puteti astepta atunci cand pasiti pragul cabinetului.

Ce este psihoterapia?
Psihoterapia este un serviciu specializat de asistare psihologica si in acelasi timp este si o relatie umana de insotire si ajutorare in care un om cu studii de specialitate si formare profesionala in acest sens (terapeutul) il insoteste pe un alt om (clientul) in calatoria de autocunoastere, crestere, vindecare psiho-emotionala, depasire a propriilor blocaje si limitari si dezvoltare a resurselor proprii, in drumul spre o viata mai buna, mai implinita, mai in acord cu sine. In sedintele de terapie, prin intermediul unor tehnici care tin de abordarea terapeutului, clientul este ajutat sa constientizeze, sa se inteleaga si accepte pe sine, sa faca schimbari in felul in care simte, gandeste si actioneaza, pentru a-si imbunatati calitatea vietii. Psihoterapia nu este o solutie de moment sau o rezolvare rapida, ci un proces care ia timp si dedicare fata de obiectivele stabilite de catre client impreuna cu terapeutul. Terapia nu este ceva ce primesti sau ceva ce terapeutul ii face clientului, ci o colaborare, o munca pentru schimbare personala si pentru dezvoltarea sanatatii mentale si a starii de bine, la care clientul participa activ. Terapeutul vine cu experienta si cunostintele profesionale, insa clientul este cel care vine cu puterea de vindecare, dezvoltare, crestere personala.

Cine poate beneficia de psihoterapie?
Psihoterapia poate fi utila atat in cazuri de psihopatologie, cat si ca suport pentru oamenii care nu au o anumita tulburare psihica insa trec printr-un moment dificil, de transformare personala, de pierdere semnificativa sau un impas existential. Este un mit ideea ca a merge la terapie inseamna ca "esti nebun"; dimpotriva, a cere ajutor specializat atunci cand ai nevoie denota responsabilitate pentru propria sanatate mentala si reprezinta un pas important si curajos.
Mai concret, iata numai cateva exemple de situatii in care ati putea apela la un psihoterapeut:
- depresie
- anxietate (generalizata, sociala, fobii specifice, atacuri de panica)
- soc post-traumatic
- stres
- doliu psihologic
- burnout profesional
- tulburari de personalitate
- tulburari obsesiv-compulsive
- tulburari alimentare
- cresterea stimei de sine
- cresterea nivelului de incredere in sine
- dificultati in relatii
- tulburari psihosomatice
- dificultati de adaptare
- momente de transformare majora
- managementul furiei
- gestionarea emotiilor

La ce ma pot astepta cand vin la cabinet?
Abordarea mea in sedintele de psihoterapie se bazeaza in principal pe o colaborare egala cu clientul pentru realizarea obiectivelor lui. Focusul este pe partea sanatoasa si de crestere care exista in orice om si pe dezvoltarea acestei parti, mai degraba decat pe a ramane la etichetarea cu un diagnostic. Ceea ce am in vedere de fiecare data, cu fiecare client si cu fiecare grup cu care lucrez, tine de rolul vital al unei relatii terapeutice sanatoase in acest proces, de valoarea inerenta a oricarui om, de respectul pentru unicitatea experientei fiecarei persoane si de increderea in capacitatea clientului de a isi asuma responsabilitatea pentru schimbarea propriei vieti in sensul dorit. Ceea ce se intampla practic in sedinte poate diferi de la caz la caz in functie de nevoile si disponibilitatile fiecarui client. Ca o descriere generala, in general vom folosi dialogul si, dupa caz, putem folosi tehnici de art-terapie, joc de rol, tehnici de relaxare si meditatie etc.
 

CV

Psiholog Diana Alexandra Cosma apare in Registrul Unic al Psihologilor - partea I, editat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod personal 14944, cu drept de libera practica in:
- Psihoterapie - Analiza tranzactionala, atestat de Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie

Cabinet Individual de Psihologie Cosma Diana este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si este inscris in Registrul Unic al Psihologilor – partea a II-a, cu numarul de inregistrare 1PH4491.

Formarea mea de baza ca psihoterapeut este in analiza tranzactionala.  Am urmat cursuri masterale în asistarea psihologica a traumei si în psihoterapie experientiala unificatoare. Am experienta in lucrul cu adulti in sedinte de psihoterapie individuala, ateliere de dezvoltare personala si grupuri de resocializare si invatare pentru persoanele care sufera de tulburari psihice.

Poze

Acest cabinet nu are nicio poza adaugata.

Harta

Specialitati psihologice atestate

 • Psihoterapie analiza tranzactionala

Servicii psihologice oferite

 • Consiliere psihologica
 • Consiliere psihologica in vederea reconversiei si integrarii socio-profesionale
 • Consiliere psihologica pentru dezvoltare personala
 • Dezvoltare personala pentru adulti
 • Interventie psihoterapeutica in teama de spatii publice, atac de panica,
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile afective: depresie, tulburarea bipolara
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile de anxietate
 • Psihoterapie - Interventie psihoterapeutica in tulburarile de personalitate
 • Psihoterapie, asistenta si consultanta psihologica
 • Terapie suportiva pentru persoanele care sufera de stres post-traumatic

Limba in care sunt oferite serviciile

 • Engleza
 • Romana
 • Spaniola

Public tinta

 • Adulti
 • Batrani

Tip terapie

 • Individual
Feedback